20ο συνέδριο ΔΑ
Πετυχημένο, αξιόλογο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το 20ο αναπτυξιακό συνέδριο της Δωρικής Αδελφότητας, που πραγματοποιήθηκε στις 03/09 στην Ερατεινή, ξενοδοχείο Delphi Beach.
Εκπρόσωποι του πολιτιστικού μας σύλλογου και ο πρόεδρος της κοινότητας, Φλωρος Δημήτριος, τίμησαν το συνέδριο με την παρουσία τους.
Στο εν λόγω συνεδριο με τίτλο: "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ", αναπτύχθηκε με σαφήνεια και περιεκτικότητα το θεσμικό πλαίσιο περιορισμών ανάπτυξης του νόμου Φωκίδος, σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες, πρωτοπόρες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επιστημονικές μελέτες και τοποθετήσεις, που έχουν σκοπό την αντιστάθμιση των περιορισμών ανάπτυξης και την αντιστροφή στη συνεχόμενη πληθυσμιακή και αναπτυξιακή συρρίκνωση του νόμου μας.
Όλες οι ομιλίες των εισηγητών του συνεδρίου, ήταν περιεκτικές, στοχευμένες και σε λογική σύνδεση και ακολουθία μεταξύ τους, δίνοντας σε όλους εμάς ως ακροατές μια πλήρη εικόνα των επιμέρους αιτιών του προβλήματος και τις εν δυνάμει επιμέρους προοπτικές βελτιστοποίησης της δεδομένης κατάστασης.
Παρακάτω, αναφέρονται σε τίτλους οι ομιλίες των εισηγητών του συνεδρίου:
- "Θεσμικό πλαίσιο για τη Λίμνη του Μόρνου & το Δελφικό Τοπίο", κ. Μιχάλης Δρίτσας, τέως Αντιπρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας, Δ/ντή του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Δρ. Χρ. Δήμα
- "Οικονομική Ανάπτυξη της Φωκίδας", κ. Άγγελος Κότιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς
- "Προβλήματα & Δεσμεύσεις Λίμνης Μόρνου & Δελφικού Τοπίου", κ. Αθανάσιος Κουρεμένος, Ομότιμος Καθηγητής Marketing, Δ/ντη ΠΜΣ MBA
- "Ταυτότητα & Αξιοποίηση προϊόντων Δελφικού Ελαιώνα", κ. Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών - Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Στο παρακάτω link, μπορείτε να δείτε το σύνολο του συνεδρίου: https://www.youtube.com/watch?v=HB3VlJqUjXs...
Ως πολιτιστικός Σύλλογος Κριατσιωτών θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στη Δωρική Αδελφότητα για το συνέδριο αυτό, που υπήρξε πραγματικά γόνιμο και στοχευμένο ως προς τις προτεινόμενες πολιτικές επίλυσης των επιμέρους προβλημάτων ανάπτυξης του νομού Φωκίδος.